HMVW – Onze aanpak van visievorming tot veranderen

Door ze erbij te betrekken worden uw medewerkers vanaf dag één mede-eigenaar van de oplossing. Wij treden op als coach, projectleider of adviseur. We challengen tijdens gezamenlijke brainstormsessies met medewerkers uit alle lagen van uw organisatie. We stellen samen een verbeterplan op, op basis van continue feedback. En we stomen uw team vanaf het eerste moment. klaar om daar zelf mee aan de slag te gaan. Daarbij werken we altijd samen met een co-piloot uit uw organisatie, zodat de oplossing altijd úw oplossing is. Met duurzaam resultaat.

Visievorming

Visievorming

In deze fase stellen we samen een duidelijk toekomstbeeld vast. Daarbij maken we gebruik van ons transformatiemodel en brainstormsessies met medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

Veranderplan opstellen

Veranderplan opstellen

Op basis van het toekomstbeeld stellen we een concreet verbeterplan op, waarin we klantwaarde vastleggen en prestaties meetbaar maken. Een plan waar uw medewerkers zelf mee aan de slag gaan.

Blijven veranderen

Blijven veranderen

In de volgende fase begeleiden we u in de verandering. In het verankeren. Door draagvlak, scholing en concrete actiepunten bereikt u samen met uw medewerkers daadwerkelijk het doel.


Kortom, we werken aan structuur, maar ook aan de cultuur van uw bedrijf. We stippelen een heldere, gedeelde koers uit. Wij sturen op basis van klantwaarde en het meetbaar maken van prestaties om continu verbeteren mogelijk te maken (Agile & Lean). En wij verankeren de verandering door deze onderdeel uit laten maken van uw HR cyclus. Door deze ‘verandercirkel’ ontstaat resultaat en wordt verandering pas echt leuk.  

Smile